Uncategorized

Formfutura neemt deel aan Raise3D Open Filament Programma

In 2015 lanceerde Raise3D hun N-serie 3D-printers. Deze machines met grote volumes zijn sinds hun lancering zeer populair en de N2 wordt gezien als een van de top Prosumer 3D printers.

De focus van Raise3D ligt op zakelijke gebruikers die high-end en technische filamenten nodig hebben en daarom introduceerde Raise het Open Filament Program om samen te werken met filament fabrikanten en merken om te identificeren welke filamenten top resultaten hebben met Raise3D printers.

Bij Formfutura zijn kwaliteit, consistentie en innovatie altijd de belangrijkste pijlers geweest van onze filosofie voor onze filamenten en daarom is Formfutura uitgenodigd om deel te nemen aan Raise3D’s Open Filament Program. Dit betekent dat Formfutura materiaalspecifieke printprofielen zal maken voor al onze filamenten op de Raise3D N2 Dual, die uiteindelijk als pre-settings zullen worden opgenomen in Raise3D’s slicer software, IdeaMaker.

De visie van Raise3D is “Het verhogen van de normen van 3D Printing oplossingen voor zakelijke klanten” en met Formfutura’s deelname aan het Open Filament Programma kunnen we helpen de norm te verhogen door vooraf ingestelde printprofielen beschikbaar te maken voor het gehele Formfutura filament assortiment voor alle Raise3D gebruikers. Door toegang te hebben tot alle Formfutura filamenten en instellingen kan iedere Raise3D gebruiker gemakkelijk Formfutura filamenten gebruiken als “De bouwsteen van hun creaties”.

Formfutura heeft een van de meest diverse en waarschijnlijk breedste filament portfolio in vergelijking met elk ander 3D printer filament merk en daardoor zal het nogal wat tijd kosten om alle printprofielen op de Raise3D N2 Dual te maken. We zullen echter geleidelijk printprofielen en testprints delen met Raise3D voor indiening en er zo voor zorgen dat onze filamenten stap voor stap worden opgenomen in de IdeaMaker slicer software.

Als u vindt dat een bepaald Formfutura 3D printer filament prioriteit moet krijgen om te worden toegevoegd aan Raise3D’s Open Filament Program en zo snel mogelijk als pre-setting in IdeaMaker moet worden opgenomen, neem dan gerust contact met ons op en deel uw gedachten!